Alpo Aaltokoski Company kiittää vuodesta 2022!  - Alpo Aaltokoski Company

Alpo Aaltokoski Company kiittää vuodesta 2022! 

Alpo Aaltokoski Companyn vuosi 2022 oli vauhdikas ja tanssintäyteinen. Keväällä ensi-illassa olivat teokset Ups and Downs ja Uoma ja syksy huipentui Pyörteitä suurtuotantoon Tanssin talossa. Ali & Alpo ja Uoma teokset vierailivat Rovaniemellä, Pyhäjärvellä ja Oulussa. Alpo Aaltokoski Companyn avoin koetanssi järjestettiin maaliskuussa ja siihen osallistui yhteensä 100 tanssijaa. 

Vuosi 2023 tuo mukanaan muutoksia Companyn henkilöstössä, sillä toiminnanjohtaja Elina Aholainen jää vanhempainvapaalle ja häntä sijaistamaan tulee aiemminkin tuotannon vahvuudessa mukana ollut Helmi Saksala. Helmin tavoitat 16.1.2023 alkaen numerosta 044 3233509 tai sähköpostitse helmi(a)aaltokoskicompany.fi. 

Poimintoja vuoden 2022 varrelta 

2.2.2022 vietettiin Tanssin talon avajaisia, missä Alpo Aaltokoski esiintyi Reija Wäreen koreografiassa. Tallenne on katsottavissa 1.2.2023 asti Yle Areenassa

4.-6.3.2022 järjestettiin Alpo Aaltokoski Companyn avoin koetanssi. Yhteensä 100 tanssijaa osallistui kolmen päivän aikana viidessä eri ryhmässä. 

28.4.-1.5.2022 Kaapelitehtaan Valssaamossa esitettiin Ups and Downs -installaatioteos. Uudenlaisen poikkitaiteellisen yhteistyön lähtökohtana oli kuvataiteilija Carina Ahlskogin kiinnostus liikkuvasta kehosta kuvataiteen kontekstissa.

28.5.-5.6.2022 kaikki seitsemän Uoma -esitystä Maunula-talossa olivat loppuunmyytyjä.

Esitysten jälkeiset yleisökeskustelut herättivät poikkeuksellisen runsasta kiinnostusta. Suurin osa yleisöstä jäi kuuntelemaan keskustelua ja moni halusi jakaa kokemuksiaan teoksesta. Erityisesti hienona nähtiin, että lavalla oli eri ikäisiä tanssijoita, mikä antoi usealle katsojalle samaistumispintaa.

Uomaa voi hyvällä syyllä sanoa hioutuneeksi helmeksi, jonka jälkeen on pakahtua kaikesta siitä kauneudesta ja viisaudesta, jota tanssijat välittävät.”

– Maria Säkö, Helsingin Sanomat 29.5.2022

1.6.2022 Alpo Aaltokoskelle myönnettiin Tanssin maineteko -palkinto Tanssin talon  hankkeen edistämisestä. Palkinto jaettiin 22.10. Pyörteitä -esityksen yhteydessä Tanssin talossa. 

20.-22.10.2022 suurtuotanto Pyörteitä esitettiin yhteensä 3 kertaa Tanssin talon Erkko-salissa. Vuonna 2011 ensi-iltansa saaneen teoksen toteuttaminen oli valtava ponnistus vapaan kentän ryhmälle. 

”[Pyörteitä] Teoksen historiallinen painoarvo- ja merkitys taidealallemme suorastaan velvoittaa teoksen elinkaaren jatkamiseen. Teoksen teemat ovat edelleenkin ajankohtaisia. Kamppailemme ilmastonmuutoksen ja luontokadon kanssa, samaan aikaan Euroopassa käydään valloitussotaa. Mistä tulimme, mitä olemme ja mihin olemme menossa. Uskon näiden kysymysten olevan meidän monien mielissä.” 

– Alpo Aaltokoski
Jaa eteenpäin:

Alpo Aaltokoski Companyn ja Leevi Madetojan Okon Fuoko – Näe minut nähdään helmikuussa Tanssin talossa, Helsingissä, ja huhtikuussa...

Lue lisää

Uutta kulmaa klassikkoduettoon ja askelia machismosta miehisyyteen –Alpo Aaltokoski Companyn ja Jussi Väänäsen teokset syyskuussa Stoassa...

Lue lisää

Alpo Aaltokoski Company esiintyy parhaillaan Meksikossa teoksellaan Ali & Alpo. Kiertue sisältää esitykset kolmessa kaupungissa: Matehualassa, Ciudad...

Lue lisää