Alpo Aaltokoski Company: Uoma

Kuusiosainen kuoleman ja luopumisen teemoja käsittelevä teossarja Kuusi kuvaa kuolemasta saa jatkoa, kun kolmesta soolosta koostuva Uoma saa ensi-iltansa 7.4.2021 KokoTeatterin näyttämöllä.

”Elämä jättää jälkensä, uomansa, ympäristöön, mutta myös ihmiseen.”
– Alpo Aaltokoski

Teoksessa Uoma luopumisen ja menetyksen teemoja lähestytään iän merkitysten ja sukupolvien yli kantavan muistin näkökulmista. Elämä on muutosta, kasvua ja myös kuolemista, vanhenevan ihmisen kehossa tämä konkretisoituu katsein havaittavasti ja kosketuksin aistittavasti. Teoksessa tanssivat kolme eri ikäistä tanssijaa, Marjo Kuusela 75v, Tuovi Rantanen 58v ja Johanna Ikola 40v. Kolme sooloteosta tapahtuvat tilassa samanaikaisesti, jolloin syntyy dialogia soolojen ja tanssijoiden välille.

Alpo Aaltokoski haluaa ottaa teoksella kantaa kysymykseen tanssijan iästä. Esittävissä taiteissa ja erityisesti tanssissa ikäkirjo ei näy eikä ikä näy näyttämöllä. Usein ajatellaan, että iäkkäämpi taiteilija ei voisi olla uutta luova. Aaltokoski kuitenkin painottaa, että asia riippuu enemmän ihmisestä ja joskus on niinkin, että ajatukset vaativat ajallisen kypsyttelyn toimiakseen.

Tanssissa iän tuoma muutos liittyy vahvasti liikkumiseen, sillä usein ihmisen liike hidastuu vanhetessa. Hidastumista ei kuitenkaan tarvitse nähdä liikkeen laadun huonontumisena, vaan muutoksena, josta voi löytää uusia ulottuvuuksia. Elämänhistorian myötä ihminen usein alkaa näkemään enemmän asioiden välisiä yhteyksiä, mikä osaltaan vaikuttaa olemiseen ja liikkeeseen. 

Käy lukemassa, mitä Alpo Aaltokoski kertoo uudesta teoksesta KokoTeatterin KokoZine -lehdessä. Lehden löytää paperiversiona jakelukohteista Kallion ja Hakaniemen alueella ja se julkaistaan myös e-lehtenä lähipäivinä. Seuraa myös Alpo Aaltokoski Companyn somea, jossa teoksen työryhmä kertoo ”mitä uoma tarkoittaa”.

Kuusiosaisen Kuusi kuvaa kuolemasta -teossarjan kaksi ensimmäistä sooloa esitettiin KokoTeatterissa syksyllä 2020 nimellä Suljetut ovet. 

Alpo Aaltokoski Company: Uoma
Esi-ilta 7.4.2021 klo 19
KokoTeatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki

Muut esitykset
10.4. klo 14 / 11.4. klo 14 / 13.4. klo 19 / 14.4. klo 19 / 16.4. klo 19 / 17.4. klo 14 / 18.4. klo 14

Työryhmä
Koreografi: Alpo Aaltokoski
Tanssijat: Marjo Kuusela, Tuovi Rantanen, Johanna Ikola
Musiikki: Lea Pekkala (sello), Joonas Widenius (kitara)
Äänisuunnittelu: Johanna Storm
Valosuunnittelu: Alexander Salvesen
Lavastus: Aino Favén
Pukusuunnittelu: Liisa Pesonen

Liput osoitteesta: www.tiketti.fi 

Huom! Seuraamme viranomaisten koronarajoitusohjeita ja tiedotamme mahdollisista muutoksista. 

Jaa eteenpäin:

Nomadi-tuotanto järjestää tanssikollektiivin perustamiskokouksen tanssijoille, jotka ovat saavuttaneet 50 vuoden iän. Kollektiivin perustamisella halutaan tehdä näkyväksi tanssin kentällä tunnettu epäkohta: miksi ammattitanssijoiden ikäkirjo...

Lue lisää

Alpo Aaltokoski Companyn vuosi 2022 oli vauhdikas ja tanssintäyteinen. Keväällä ensi-illassa olivat teokset Ups and Downs...

Lue lisää

Paluun tekevä suurteos Pyörteitä nousee 20.–22. lokakuuta 2022 Tanssin talon Erkko-salin näyttämölle. Värikylläinen nykybaletti Pyörteitä on...

Lue lisää