Askelia äänten takaa

Teosesittely

Pako. Haave. Toivo. Askelia äänten takaa on vääjäämätön vaellus kohti tuntematonta. Matka on henkilökohtainen ja yhteinen. Kuka johtaa, kuka kutsuu, olemmeko kadottaneet suunnan? Jokainen askel pimeässä kantaa toivoa paremmasta huomisesta.

Aurinkobaletin ja Alpo Aaltokoski Companyn uutuusteos kutsuu keskusteluun maailmasta, jossa elämme. Näyttämöllä nähdään Aurinkobaletin ryhmän lisäksi kolme ukrainalaisen Ethno Contemporary Ballett tanssiryhmän tanssijaa, jotka ovat joutuneet pakenemaan sotaa omasta maastaan. Askelia äänten takaa on koreografi Alpo Aaltokosken ensimmäinen teos Aurinkobaletille.

Askelia äänten takaa on Aaltokosken kunnianosoitus georgialaiselle säveltäjälle Giya Kanchelille (1935–2019) ja koreografin kolmas teos tämän musiikkiin. Teoksen yhtenä lähtökohtana on Kanchelin musiikin herättämät tunteet ja visiot.

Teoksessa käytetyssä sinfoniassa Mourned By The Wind Kancheli jatkaa filosofisen ja eeppisen sinfonian linjaa. Sinfonian läpi kulkevan kahden sooloalttoviulun sointiääni sitoo yhdeksi kokonaisuudeksi sarjan vastakkaisia jaksoja: sydämentykytys, innostunut elämän henkäys, keskittynyt meditaatio, traaginen hautajaiskulkue, tuntemattoman pahan voiman puhallukset, lyyrinen paljastus, kiihkeä väkivalta ja alistumisen ylpeä stoaisuus.

Kaikki nämä kehityssuunnat seuraavat toisiaan ja osuvat joskus yhteen moniulotteisena vastakohtana. Emme tiedä, milloin ja missä ne kaikki tapahtuivat, koska ne on annettu meille epätäydellisessä muodossa. Tämä kollaasille tai elokuvalle ominainen viimeistelyn puute yhdistettynä kadenssien puuttumiseen kussakin otteessa tuottaa illuusion moniulotteisesta tilasta.

Työryhmä

Koreografia ja konsepti: Alpo Aaltokoski
Tanssi: Nina Bulgakova, Arttu Halmetoja, Linda Holmström, Anastasiia Mostova, Elina Raiskinmäki ja Kateryna Zhuravlova
Lavastus ja valosuunnittelu: Magnús Sigurðarson
Pukusuunnittelu: Marjo Haapasalo
Musiikki: Giya Kancheli
Valokuvat ja Graafinen suunnittelu: Jussi Virkkumaa
Tuotanto: Aurinkobaletti ja Alpo Aaltokoski Company

Ensi-ilta: 12.9.2024 (Tehdasfestivaali Manifesti) | Manilla, Turku
Kesto: Noin 75 min (sis. väliajan)
Ikäsuositus: +10 vuotta

Näytökset

To 12.9. klo 19 ENSI-ILTA

Ke 25.9. klo 19
To 26.9. klo 19
Pe 27.9. klo 19
La 28.9. klo 17

To 3.10. klo 19
Pe 4.10. klo 19
La 5.10. klo 17

To 10.10. klo 19
Pe 11.10. klo 19
La 12.11. klo 17

Liput

31 € peruslippu
28 € eläkeläinen
15 € opiskelijat, lapset (alle 18 v.), työttömät sekä siviilipalvelus- ja varusmiehet
12 € Temen, Näyttelijäliiton, Takun jäsenet, Suomen Teatterit ry:n Teatteri-korttilaiset ja tanssi- tai teatterialan ammattiin opiskelevat sekä pressikorttilaiset

OSTA LIPUT »

Ryhmätiedustelut ja oheispalvelut

Pia Puustelli
Myynti- ja markkinointisuunnittelija
pia.puustelli@aurinkobaletti.fi
050 470 1620

Jaa eteenpäin:

Suljetut ovet on koreografi Alpo Aaltokosken kuoleman ja luopumisen teemaa käsittelevän teossarjan ensimmäinen osa.

Lue lisää

Teosesittely Arabialainen perinnemusiikki ja suomalainen nykytanssi kohtaavat pakenevassa dialogissa ”On mies, tanssi ja musiikki. Enempää ei...

Lue lisää

Uoman muodostavat kuusiosaisen teossarjan Kuusi kuvaa kuolemasta osat III, IV ja V. Teos koostuu kolmesta simultaanisti samaan aikaan tapahtuvista sooloista.

Lue lisää

Teosesittely Miten ihminen muovaa maisemaa ja minkälaisia jälkiä hän siihen jättää? Sahara pohtii ihmisen ja luonnon...

Lue lisää

Teosesittely Kancheli-trilogian kolmas osa, ryhmäteos neljälle tanssijalle Alpo Aaltokosken ryhmäteos Rukoilijat on Giya Kanchelin musiikkiin perustuvan...

Lue lisää